top of page

“DEN OVERKANT”

Wie zijn wij? Wat doen wij?

Untitled collage.jpg

2018

Hoe het allemaal begon...

In het voorjaar van 2018 dachten we om de Einhovense kerststal uit te breiden tot een heus evenement en richtten we een vereniging op aan de boskapel van de Herentalsebaan. Aan diezelfde boskapel wordt voor het eerst het kerstverhaal uitgebeeld met zelfgemaakte beelden van herders met hun schapen en als volgt de drie koningen die de staartster volgden…


Het kerstverhaal werd in een nieuw jasje gestoken met verwijzingen naar bepaalde bekende Zoerselse figuren en zoals gebruikelijk stopt het verhaal aan de kerststal waar Jezus geboren werd. Ondertussen komt dit verhaal elk jaar terug in zijn oorspronkelijke staat.


En als dat niet genoeg was, werd er in het bos wat verderop aan de “Uitweg”, een boswandeling georganiseerd waarbij weerom een verhaal werd verteld met een boodschap. Dit werd de ‘Trollenwandeling’.

2019

'De Kleine Prinses...'

In 2019 vertelde we het verhaal van “De Kleine Prinses”. Afgeleid van het bekende verhaal ‘Le Petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry.


Dit werd weer een verhaal over verschillende werelden en inzichten, maar vooral over de grote liefde en de vriendschap.

Den Overkant 2019.jpg
Den Overkant 2020.jpg

2020

Plantentuin Meise & 'Door Kabouterogen'

In 2020 werden we uitgenodigd door “Fedos”, ons overkoepelend orgaan, om in de plantentuin van Meise mee te doen aan een kunst-route die daar elk jaar georganiseerd wordt. Hier krijgen we de kans om verschillende insecten tentoon te stellen die we gemaakt hebben voor ons volgend verhaal en hebben we de unieke gelegenheid om de plantentuin te leren kennen.

Het kerstverhaal van dit jaar ging “Door Kabouterogen” over het leven bij de kabouters met verschillende insecten waar ze al dan niet hulp van krijgen. We stappen in de droomwereld van een zekere Kobbe die wegens Corona in quarantaine zit op zijn kamer en een insecten boek begint te lezen.

2021

De Boskapel en 'De Steen'

Dit jaar kregen we in ’t oog dat de boskapel dringend aan restauratie toe was. Met de toelating en hulp van de gemeente Zoersel beginnen we aan de renovatie. Gelukkig hebben een kunst-specialist in onze groep die de beelden op miraculeuze wijze repareerde en nog enkele vakmensen die de kapel onder hun hoede namen. Resultaat mocht er zeker wezen! De kapel werd dan in al zijn glorie terug ingewijd en kunnen de mensen in alle rust en eerbied komen bidden en eventueel een kaarsje komen branden…

Wat het kerstverhaal betreft is “De steen” een verhaal over een toevallige rijkdom die de verkeerde weg op gaat, maar op ’t nipperke hersteld wordt… “Eind goed al goed”…

Den Overkant 2021.jpg
Over ons: Programs
bottom of page